Fietsroute.nl Terrasroute dwars door Centrum Nieuw-Vennep

Fietsroute.nl Terrasroute dwars door Centrum Nieuw-Vennep

Strijk in Nieuw-Vennep neer op het terras bij Orries

Staat het voorjaar voor de deur? Of wil je juist genieten van het herfstzonnetje? Voor een terrasroute is het altijd een goed moment! Deze fietsroute heeft een vriendelijke lengte (40 kilometer) en komt langs gezellige centra en interessante bezienswaardigheden, zo vul je je fietsroute met de leukste afstapmomenten! Via fietsroute.nl en de app kun je de route kiezen, je start waar je wilt en kun zo een heerlijke dag fietsen.

Fietsroute Nieuw-Vennep met afstapmomenten

Tijdens deze fietsroute fiets je richting Hoofddorp waar je wellicht je eerste drankje op het terras besteld! Onderweg kom je langs leuke afstapmomenten zoals het Molenplaspark. Als je het warm hebt gekregen tijdens het fietsen is dit de uitgelezen plek een verkoelende duik te nemen. Maar blijf niet te lang, er wacht nog een hoop lekkers op je!

Molen de Eersteling

Middenin Hoofddorp fiets je vlak langs Molen de Eersteling. Deze molen was de eerste die na drooglegging van de Haarlemmermeerpolder is geplaatst. Overgebracht vanuit Katwijk is hij nog tot 1930 in bedrijf geweest en opnieuw tijdens de hongerwinter in WOII. Zelfs nu is er nog regelmatig bedrijvigheid, door de vrijwillige molenaars.

Richting Nieuw-Vennep

Fiets hierna lekker door de polder naar Nieuw-Vennep, waar het wellicht wel weer tijd is voor iets lekkers? Op het terras bij Orries zit je heerlijk in de zon en middenin het winkelcentrum. Door kronkelende straatjes, tussen boerderijen en weilanden bevind je je dichterbij de grote steden dan het landschap doet vermoeden.

Richting Haarlem

Via Landgoed Groenendaal en Bosbeek vervolg je je weg terug naar Haarlem. Op Landgoed Groenendaal en Bosbeek woonden eeuwen lang verschillende families die elk het prachtige landhuis op hun manier weer eigen maakten. Je kunt er nu heerlijk wandelen en de geschiedenis in je op nemen. Kom even op adem in deze oase van groen en rust. Vervolgens kom je tijdens deze gezellige fietsroute in het sfeervolle centrum van Haarlem. Een goede plek om nog even een hapje en drankje te bestellen en op een terras neer te ploffen.