Lokale producten uit Nieuw-Vennep

Lokale producten uit Nieuw-Vennep

Leuk, lekker en lokaal uit Nieuw-Vennep

Ben jij op zoek naar typische Vennepse lokale producten? In Centrum Nieuw-Vennep barst het van de lokale producten die allemaal bij onze lokale ondernemers te koop zijn. Van een bordspel tot aan een stukje vlees en alles daartussenin! Wij hebben ze voor jullie in een handig lijstje gezet, zodat jij ook precies weet waar je deze unieke en lokale producten kunt kopen. Een leuke tip; maak een Venneps pakket! Je hebt zomaar een mooie mand vol lekkere en uniek producten!

Lokale producten uit Nieuw-Vennep

Bordspel “Ik hou van Nieuw-Vennep”

Ben jij ook zo gek op Nieuw-Vennep? Met dit spel maak je een uniek wandeling door Nieuw-Vennep en probeer je zoveel mogelijk lokale ondernemers en verenigingen te bezoeken om punten te verzamelen. Aan het einde van de bruisende tour, die je langs de leukste plekken voert, worden de punten opgeteld.

Aantal spelers: 2 – 4
Geschikt voor 8 jaar en ouder

Verkrijgbaar bij:
Jumbo Van Vliet
De Symfonie 65

Venneper Spies

De Venneper Spies is inmiddels een begrip in Nieuw-Vennep. Het “geheim” van de smaak zit in de kruiden. We maken de spies van varkenshaas van het merk Livar.
Reken maar dat het heerlijk smaakt en is nog gemakkelijk klaar te maken ook! Zoals je gewend bent word je in de winkel over de bereiding mogelijkheden geadviseerd, zodat je een (h)eerlijk stukje vlees op tafel zet.

Verkrijgbaar bij:
Vleeschhouwerij De Scharrelaer
Hoofdweg Oostzijde 1336

Pain d' Amande

Pain d’Amande

Ons kun je voor de Pain d’Amande van Bakkerij Jongeneel wakker maken! In de chocoladesmaken wit, puur en melk en met een meer dan heerlijke vulling is dit koekje van eigen deel wel een traktatie. Lekker bij de koffie, thee of als je zin hebt in iets echt lekkers. Een echt Venneps recept met een amandelkoekje als basis is dit echt iets om speciaal voor naar centrum Nieuw-Vennep te rijden, waar in Nederland je ook woont!

Verkrijgbaar bij:
Bakkerij Jongeneel
Venneperweg 461

Kaas van Van Wees

Kaas van Van Wees

Wekelijks wordt deze boerenkaas vanuit Zuivelboerderij Van Wees aan de Rijnlanderweg geleverd. De koeien staan in de Vennepse wei, worden in Nieuw-Vennep liefdevol verzorgd en dagelijks gemolken. De familie Van Wees maakt alle kazen al jaren op locatie in de boerderij. Wist je dat de boerenkazen al meerdere keren in de prijzen zijn gevallen? Bij Jumbo Van Vliet kun je jong, jong belegen en oude kaas kopen en kiezen uit het uitgebreide assortiment wat zij aanbieden.

Verkrijgbaar bij:
Jumbo Van Vliet
De Symfonie 65

Venneper Kruidenbitter

Venneper Kruidenbitter

Onze eigen Venneper Kruidenbitter! Lokaal gemaakt, artisanaal en volgens eigen recept in een kruik van 50cl. Ontzettend leuk om cadeau te geven aan een echte Venneper of aan iemand die zijn of haar hart verloren heeft aan ons mooie polderdorp. Ook al ken je Nieuw-Vennep niet, Venneper Kruidenbitter doet je hart verwarmen en is eigenlijk voor iedere gelegenheid een goed idee.

Verkrijgbaar bij:
Drinkhut
Venneperhof 38

Venneper filet

Venneper Filet

Iedere dag staan de slagers bij Mood4 de lekkerste filet te maken. De geheime receptuur wordt niet prijsgegeven, maar wat we wel alvast kunnen verklappen is dat de Venneper Filet zowel op een verse boterham als op een toastje bij de borrel overheerlijk is.

Verkrijgbaar bij:
Mood4
De Symfonie 53

Haarlemmermeer Chocolade

Haarlemmermeer Chocolade

Chocolade gemaakt in Haarlemmermeer en wel bij Bakkerij Dijkzeul uit Vijfhuizen. In de smaken puur, wit en melk kun je je tanden zetten in de skyline van Haarlemmermeer. Natuurlijk zit er om deze unieke reep Haarlemmermeer chocolade ook een wikkel waaraan je precies ziet wat erin zit.  Zo zie je op de wikkel, maar ook op de chocolade de volgende unieke iconen van Haarlemmermeer;Suiker silo’s, Verkeerstoren Schiphol, Dik Trom, Gemaal Cruquius, Bakkerij Dijkzeul, Calatrava brug & Korenmolen De Eersteling

Verkrijgbaar bij:
CopyPartners
Venneperweg 453

Venneper Ham

Vennepse slagers achterham

Dagelijks, met liefde, vers gesneden door de medewerkers van Jumbo Van Vliet ligt de Venneper ham klaar in de winkel. Deze gerookte achterham is zo lekker, dat het de naam van Nieuw-Vennep heeft meegekregen. Er wordt zelfs beweerd dat voor deze achterham klanten speciaal richting Nieuw-Vennep komen om een onsje op te halen. Wij begrijpen het wel! Er gaat namelijk niets boven de echte Vennepse slagers achterham!

Verkrijgbaar bij:
Jumbo van Vliet
De Symfonie 65

Haarlemmermeer kalender

Haarlemmermeer kalender

Iedere dag van het jaar droom je weg bij prachtige foto’s uit Haarlemmermeer Zuid. De foto’s zijn gemaakt door bewoners die prachtige foto’s insturen via het Witte Weekblad. Vervolgens wordt er iedere maand een winnaar gekozen, die dan een maand op de jaarkalender mag vertegenwoordigen. Iedere dag een feest om naar te kijken en een handig toeval; je weet exact welke dag het is :-)

Verkrijgbaar bij:
CopyPartners
Venneperstraat 453

Vennepse Burger

Vennepse Burger

Hiermee bedoelen we niet dat we de burgers uit Nieuw-Vennep te koop aanbieden, want die gunnen we allemaal hun eigen ruimte en keuzes! We hebben het hier over lekkere, sappige en verse hamburgers. Een Vennepse Burger die je tussen een hard of een zacht bolletje doet, die je bakt in een pan of op de BBQ en daarna lekker opeet. Een Vennepse Burger heeft niet zoveel nodig, een beetje peper en zout en het smaakt al vurrukkelijk! Maar natuurlijk kun je de Vennepse Burger altijd aankleden met een sausje, kaas, een uitje of ander garnituur om de lekkerste Vennepse Burger ooit op te kunnen smikkelen.
Verkrijgbaar bij:
Jumbo van Vliet
De Symfonie 65
Venneper Mix

Venneper Mix

Jammie! Lekker voor bij de borrel of zomaar tussendoor een gezonde snack. De Venneper Mix is een populaire noten mix bij De Lekkernij. Zo’n zakje van 250 gram is natuurlijk zo op en gelukkig wegen de medewerkers met alle plezier ietsjes meer voor je af. De mix bestaat uit pinda’s, rozijnen, kokos, gedroogde bessen en cranberry’s. Buiten de lekkerste noten vind je in de gezellige winkel ook meer dan 100 verschillende kaassoorten.
Verkrijgbaar bij:
De Lekkernij
De Symfonie 57